Sofia Bergting – Fasornas Port

*DETTA ÄR TREDJE DELEN I EN SERIE

Har precis börjat med att recensera lite kortare böcker också, ni hittar allihopa här. I alla fall, den här boken är skriven av Sofia Bergting. Det är tredje delen i serien ”De Dödas Rike”, något jag inte visste när jag började läsa boken; jag antar att den inte avslöjar jättemycket, men om du funderar på att börja läsa serien rekommenderar jag att du kikar in här istället. Jaja, nu börjar jag skriva det egentligen viktiga, recensionen.

Fasansfulla andar och demoner har tagit över hela världen. De bara väller in. In genom Fasornas Port, porten som alltid skyddat den mörka vägen till De Dödas Rike. Vi följer tonårstjejen Lin. Hennes läromästare, Alkuin, har brådskande tvingats ut i strid. När ingenting hörs från honom tar Lin själv tag i det med egna händer. Hon beger sig till slagfältet.

Men kommer hennes förmågor verkligen att räcka mot de mörka makterna, eller misslyckas hon o… Och vad händer egentligen om hon använder den svarta magi Systerskapet lärt henne?

Boken är förtrollande och välskriven. Stämningsfulla stora bilder samt små charmiga figurer för en till slutet av denna magiska saga fort, fort. Jag kan rekommendera den till barn i 9-till 12-årsåldern. Betyg: 9 av 10.

Annonser

One thought on “Sofia Bergting – Fasornas Port

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s